Blog

Hakan Kaya Kimdir

Çiftçi bir ailenin çocuğu olarak 1980 yılında Çameli’de hayata merhaba diyen Hakan Kaya sırası ile Güzelyurt İlkokulu, Darıveren İlkokulu, Yeşilköy İbrahim Cengiz Ortaokulu ve Denizli Lisesini tamamladıktan sonra Kocaeli Üniversitesi Makina Mühendisliği lisans eğitimini tamamladı.

Bir müddet Kocaeli’de ve Denizli’de çalıştıktan sonra dil eğitimi için İngiltere’ye gitti. Burada dil eğitimi sonrası Türk restoranı, sebze-meyve dağıtım işi ve internetten satış (e-ticaret) alanlarında işler yaptıktan sonra Denizli’ye geriye döndü.

2009 yılından beridir Denizli’de çalışma ve iş hayatına devam etmekte olan Başkan adayı, Makine Mühendisi olması yanında ilgili sınavları tamamlayarak Patent Vekili olarak resmi sicilde kayıtlıdır.

Denizli’mizde Patent firmasında çalışmaları yanında biyogaz teknolojileri üzerine proje geliştiren bir mühendislik firması ile başlayıp doğalgaz mühendislik işleri ve internetten tekstil ürünleri satış gibi faaliyetlerde bulunmuştur. Özellikle 2011-2013 yıllarında şehrimizde üretilen bir çok ev tekstili ürününü e-ticarete taşıyarak öncü olmuş ve onlarca girişimcinin ve üreticinin e-ticarete başlamasına vesile olmuştur. Şu anda Patent Vekili olarak sınai mülkiyet alanında danışmanlık ve vekillik, Girişim Hocası ismi ile girişimcilere mentorlük yapmakta ve KOBİ’lere iş geliştirme stratejileri üretmektedir. Aynı zamanda farklı mecralarda özellikle girişimcilere yönelik online eğitimler de vermekte olup sürekli üretmeye, proje geliştirmeye, anlamaya ve anlatmaya çalışmaktadır.

Bir çocuk babası olan Hakan Kaya gençlik yıllarından beri millete hizmet şiarı ile siyaset ile ilgilenmektedir. Daha önce LDP bünyesinde siyasi hayatına devam ederken 2011 ve 2015 yıllarında milletvekili adayı, 2014 seçiminde ise Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmuş olup fikirlerine ve projelerine daha yakın olduğu Saadet Partisine katılmıştır.

Bazılarının refahı için değil, hepimizin saadeti için diyerek dünyanın harikası Pamukkale’yi içinde barındıran, zamanında kralların yaşadığı Pamukkale ilçemizde daha iyi bir yaşam mümkün mottosu ile belediye başkanlığının iddialı adaylarından birisi olmuştur.