Blog

Ucuz Kitap Satışı

Kitaplar birçok farklı kategoride yayınlandığı için sayıları çok fazladır. Herkesin zevkine hitap eden çok fazla kategoride kitap bulunmaktadır. Bu kitaplardan bazıları 10-15 TLl gibi çok uygunken bazı kitaplar 200 TL’yi bulabiliyor. Bu tamamen kitabın içeriğine ve yazarına bağlı olarak değişiyor. Kitap yazarı ve yayın evi kitap için hangi fiyatı söylerse kitaplar o fiyattan satışa sunulurlar.

Elbette kitap satan yerler kendi karlarını da üzerine koymaktadırlar. Kitapçılar kitapların maliyet fiyatlarının çok üzerinde fiyatlandırma yaptıklarında kitap almak zorlaşıyor. Böyle durumlarda kişiler ucuz kitap satışı yapan yerleri aramaya başlıyorlar. Ucuz kitap satan yerler genellikle elden düşme yani ikinci el kitapları satmaktadırlar. Elbette ikinci el olması kitap için çok önemli bir durum değildir. Sonuçta önemli olan kitabın okunabilmesi ve rafa kaldırılmasıdır.

Kitap satın almak için farklı platformlar vardır. İnternetten kitap satışı yapan yerler, bazen kampanyalar yapmaktadırlar. Bu zamanlarda kitapçılardan daha çok internet siteleri tercih edilmektedir. Kitapçıların yaptıkları kampanyalarda yer alan kitaplar genellikle sezonu bitmiş veya önceki dönemlere ait kitaplardır. Bu da insanların pek tercihi olmuyor.

Yeni kitapları uygun fiyata almak isteyenler ya korsan kitapları ya da internet sitesinde yer alan kitapları tercih ediyorlar. Korsan kitaplar yasal sorumlulukları oldukları için tercih edilmemelidir. Her  ne kadar uygun olursa olsun, korsan kitap emek hırsızlığıdır. Siz de buna ortak olmak istemiyorsanız ve hukuki bir yaptırımla karşılaşmak istemiyorsanız orijinal kitapları almalısınız. Orijinal kitap fiyatları kitabın türüne göre farklılık gösterebilir. Kalın ciltli kitaplar matbaa ücretinden dolayı da daha fazladır. Matbaa ücreti kitaplara eklendiğinde kitap fiyatlarında epey bir yükselme oluyor. Ama yine de hem yazarın emeği hem de yayına hazırlayan ve basan yayım evlerinin emeği göz önünde bulundurarak korsan kitap yerine orjinal kitap almanız da fayda var. Bunun için Kitap365 gayet güzel bir platform.

Yeni yapılan düzenlemeyle beraber kitaplardan alan vergi oranı kaldırıldı. Bu da demek oluyor ki orijinal kitapları çok daha uygun fiyata alabilmek artık mümkün. KDV farkı bir kitapta yaklaşık olarak 3-10 TL arasında değişebilir. Yani yeni alacağınız kitabı 3 ile 10 tl arasında değişen bir indirimle satın alabilirsiniz. KDV indirimi bütün kitaplarda ve kitapçılarda uygulanmaktadır. Siz de korsan kitap yerine fiyatı uygun olan orijinal kitapları tercih edebilirsiniz.


www.kitap365.com