Blog

Emlak Sitesi SEO Çalışması Nasıl Yapılır

Emlak web sitesi yada gayrimenkul danışmanlığı işletmenizin Google ve internet dünyasında başarılı olması için yapacağınız SEO çalışması nasıl yapılır konusunda bilgi ve ilham vermeye çalışacağız. Malumunuz emlak siteleri daha çok içeriğinde kiralık veya satılık daire, rezidans, arsa, villa vb. gayrimenkullerin ilan edildiği internet siteleridir.

Bu ilanlar genel ifadeler içerdiği ve zaman içerisinde değiştiği için Google için içerik konusunda sıkıntı yaşayan ve doğal olarak sıralamaları çok değişen yapıdadırlar. Rekabetin doğası gereği öne geçmek için bir diğerinin önüne geçmek gerekir. Orada söz konusu SEO olduğu zaman kullanıcıya ve Google gibi arama motorlarına daha fazla fayda sağlamak ile olur.

Bu faydayı sağlamak güzel tasarım, kaliteli içerik, sosyal medya yönetimi, backlink edinimi ve kullanıcı odaklı çalışmalar yapmaktan geçer.

Kaliteli İçerik

İçerik dediğimiz web sitenizde yer alan yazı, görsel ve videolardır. İlan eklemek doğal olarak emlak sitesi için yaşamsaldır. Satılık veya kiralık ilanı eklerken kullanacağınız başlığın kalitesi, emlağın fotoğraflarının güzel olması, fotoğraf boyutunun küçük olması varsa videonun anlaşılır ve fayda sağlayıcı olması önemlidir. Emlak açıklaması kısmında gayrimenkule dair bilgilerin güzel, akıcı, anlaşılır ve ilgi çekici şekilde sunulması ise en önemlisidir. Burada bir miktar SEO uyumlu makale yazmak konusu araştırılabilir.

Daha Fazla İçerik: Blog

Firma ve işletme web siteleri sundukları hizmet ve ürünler ile alakalı konularda bilgi verici, yön gösterici ve ilham verici yazıları “blog” kategorisi altında yayınlarlar. Sizde emlak web siteniz için bir blog alanı oluşturup düzenli içerik üretmeye başlayabilirsiniz.

Yada bir SEO uzmanı ile anlaşarak sitenizin içerik yönünden zenginleşmesi ve strateji oluşturulması konusunda destek alabilirsiniz. Bu yazılar yeni ev alma, konut kredisi, inşaat, dekorasyon, ısınma, cam balkon, ev tadilatı, emlak vergisi, güneş enerjisi, emlak yatırımı gibi emlak satım ve kiralama sektöründe satıcı veya alıcı konumunda olanların ilgisini çekebilecek yazılar yayınlamak güzel bir başlangıçtır.

Burada önemli olan açık yüreklilik ile fayda sağlamaktır. Örneğin “sahibinden sitesine satılık daire ilanı eklemek” isimli bir yazı yazdınız ve kolaylıkla nasıl yapılır konusunu anlattınız. Her ne kadar bir emlakçı için bu kendi ayağına sıkmak gibi gözükse de, bir şekilde kendisi ilan ekleyecek kişiye fayda üreterek aklında kalmak çok önemli. Zira yarın satamadığında size gelebilir, yada sattı yeni alımı için yada aldığını kiralamak için size gelebilir. Neden çünkü siz ona fayda sağlayarak aklındaki bariyeri aşmış oldunuz.

O nedenle kendinizi değil sitenizi ziyaret edecek muhtemel son kullanıcıya fayda üretmeyi amaçlar iseniz uzun vadede mutlaka kazanırsınız.

Aynı zamanda hedef persona veya avatar oluşturmak da çok değerli. Yani hedef müşterinizi tanımlamak, anlamak ve ete kemiğe büründürmek.

Etiket: seo